Ekonomiassistent till HSB Södertörn

Om företaget

HSB Södertörn är idédrivet och medlemsägt. Vi bedriver verksamhet i fyra kommuner; Huddinge, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland. HSB Södertörn har lite över 20 000 medlemmar och vår förvaltning berör 14 300 lägenheter. Vi bygger bostäder samt erbjuder kvalificerade förvaltningstjänster i samtliga kommuner. På HSB Södertörn jobbar cirka 90 personer.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du att vara interna kunders kontakt i redovisningsfrågor. Du kommer att ingå i gruppen som tillsammans bistår övriga enheter på företaget med stöd i redovisningsfrågor, uppföljningar och utredningar. Vi står inför ett antal utmaningar och behöver förstärka vår enhet med en person som har erfarenhet av att arbeta med intern administration.

 

 Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta bl.a.

  • Avstämningar av reskontror mot huvudbokföring
  • Att göra avstämningar av transaktioner på företagets bankkonton.
  • Att göra avstämningar av prognoser i förhållande till utfall
  • Att administrera elektronisk fakturahantering och leverantörsreskontra
  • Att löpande bokföra transaktioner.
  • Att efter underlag fakturera kunder
  • Att administrera manuella betalningar
  • Att betala skatt och försäkring för företagets fordon, kontaktperson i försäkringsfrågor för våra fordon samt att föra förteckning över fordon.
  • Att vara ”back up” för löneadministration vid semester och sjukdom
  • Övriga förekommande ekonomiskt administrativa uppgifter

 

Krav på person

För att passa i rollen som ekonomiassistent ser vi att du har en ekonomiutbildning på lägst gymnasienivå. Praktisk erfarenhet av redovisningsarbete i ett medelstort företag. Erfarenhet av löneadministration är meriterande.

I ditt arbete så är du effektiv och strukturerad och trivs med självständigt arbete. Du är en person som tar för dig och har lätt för att hitta lösningar på problem. Du arbetar fokuserat och har lätt för att lära nytt.
Du behärskar Windows Office paketet och har goda kunskaper i Excel och Outlook. Önskvärt är att du har kunskaper och erfarenhet av att arbeta i Agresso och Basware/Alusta.

Övrigt
Omfattning: Heltid, visstidsanställning 12 månader med chans till förlängning.

Arbetstid: Kontorstider Må- Ons 0800-1630,To 0800-1800, Fre 0800-1300 totalt 37,5 tim/vecka 

Vi erbjuder

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete samt stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden. HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss.

Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Södertörn som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism – de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.

HSB Södertörn har sitt huvudkontor I Huddinge och förvaltningskontor i Tullinge, Trångsund, Hallunda och Nynäshamn.

Vi har kollektivavtal med Unionen genom FASTIGO.

Ansökan

Urvalsprocessen sker löpande varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 28 september.

I denna rekrytering samarbetar vi med Staffing AB och rekryteringskonsult Jon Söderblom.

Har du frågor och funderingar rörande tjänsten är du välkommen att kontakta Jon på 0760-81 20 80 alt jon.soderblom@staffing.se