Chef för enheten Påverkan och kunskap

 

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är Sveriges största organisation för hörselskadade – en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden folkrörelse som sedan 1921 arbetar för att tillvarata hörselskadades intressen genom att påverka, sprida kunskap och stärka enskilda i vår gemenskap.

HRF har över 170 föreningar och drygt 22 000 medlemmar som tillsammans arbetar för att förverkliga visionen om ett hörselsmart samhälle, där landets 1,5 miljoner hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet.

Chef för enheten Påverkan och kunskap

Vill du ha en nyckelroll i utvecklingen i en av Sveriges högst ansedda intresseorganisationer?

Vi söker nu en chef för enheten Påverkan och kunskap. En drivande ledare för ett engagerat team av intressepolitiska ombudsmän och hörselrådgivare, som varje dag gör skillnad i hörselskadades liv.

Det här är en unik möjlighet för dig som kan konsten att påverka politiska beslut, tror på kunskap som förändringskraft – och vill vara med och ge hörselskadade en bättre framtid i ett hörselsmart samhälle.

Om tjänsten

Enheten Påverkan och kunskap består av HRFs intressepolitiska ombudsmän samt hörselrådgivare vid vår rådgivningstjänst Hörsellinjen.

I din roll arbetar du såväl operativt som strategiskt mot uppsatta mål, med budget-, personal- och resultatansvar. Du rapporterar till generalsekreteraren, ingår i ledningsgruppen samt bidrar med kunskap och strategiskt påverkansstöd till alla delar av organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera, samordna och utveckla enhetens arbete med intressepolitisk påverkan, kunskapsspridning och rådgivningstjänsten Hörsellinjen.
  • Utveckla HRFs intressepolitiska genomslag, i samarbete med kolleger och förtroendevalda.
  • Samordna och utveckla HRFs arbete med att samla in och sprida kunskap. Säkerställa HRFs position som en trovärdig och uppdaterad kunskapsorganisation, fast förankrad i hörselskadades verklighet.
  • Öka HRFs kontaktytor och utveckla dialogen med beslutsfattare, samarbetspartners och andra viktiga nyckelpersoner i olika delar av samhället.
  • Leda och utföra operativt arbete inom enheten, till exempel omvärldsbevakning, undersökningar, utredningar, skrivelser samt underlag för opinionsbildning och kontakter med myndigheter, politiker, hörselvård, näringsliv, organisationer samt andra beslutsfattare och nyckelpersoner inom olika samhällsområden.
  • Stödja utveckling av HRFs intressepolitiska påverkansarbete och kunskapsspridning på lokal/regional nivå, bland annat genom att organisera och genomföra interna och externa utbildningar, seminarier etc.
  • Representera HRF internt och externt inom ansvarsområdet.
  • Leda och utveckla personal och ha budgetansvar inom givna ramar.
  • Tillsammans med ledningsgruppen ta fram och utveckla övergripande strategier, planer och budget för organisationen.
  • Utifrån uppdrag stödja förbundsordförande och andra förtroendevalda inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet av påverkansarbete på riksnivå inom en idéburen och/eller politiskt styrd organisation. Du har minst tre års erfarenhet av personalansvar och arbetsledning.

Du har mycket goda kunskaper inom politik och samhälle, med ett genuint intresse för hörselskadefrågor. Vi ser gärna att du har ett brett nätverk bland politiker, myndigheter och andra samhällsaktörer. Egen hörselskada och hörselskadekompetens ser vi som en tillgång och är meriterande.

Du är van att arbeta både strategiskt och operativt. Du har god analytisk förmåga och ett långsiktigt helhetsperspektiv på det arbete vi bedriver. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågor och driva processer framåt, och kan även med kort varsel ta fram faktaunderlag och skrivelser. Erfarenhet av att genomföra undersökningar och analysera statistik är ett plus.

Du har mycket god kommunikativ förmåga. Du är bra på att formulera argument, skriva texter, föra dialog med olika parter och förklara även komplicerade samband på ett tydligt, pedagogiskt och engagerande sätt. Du har utmärkt svenska och behärskar engelska.

För att trivas i rollen måste du vara självgående och initiativrik, men samtidigt prestigelös och bra på att samarbeta med andra mot gemensamma mål, ibland under tidspress. Du skapar engagemang och delaktighet, men är samtidigt strukturerad och resultatinriktad.

Du har goda kunskaper i Office-programmen och är van att arbeta med olika digitala verktyg.

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders inledande provanställning.

Arbetsplats: Tjänsten utgår från HRFs förbundskansli i Kista, i moderna, tillgängliga lokaler med god ljudmiljö.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering har HRF valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80.

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 30 september 2021.

I denna rekrytering tillämpar vi så kallat löpande urval, vilket innebär att vi intervjuar allt eftersom ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut. Kontaktperson i den lokala fackklubben (Unionen) är Lautaro Aranda, e-post: lautaro.aranda@hrf.se, tel: 08-457 55 34.