Chef för Insamling och Marknad

 

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är Sveriges största organisation för hörselskadade – en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden folkrörelse som arbetar för att tillvarata hörselskadades intressen genom att påverka, sprida kunskap och stärka enskilda i vår gemenskap.

HRF har verkat sedan 1921 och har över 170 föreningar och drygt 22 000 medlemmar som tillsammans arbetar för att förverkliga visionen om ett samhälle där landets 1,5 miljoner hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet. 

Nu söker vi en flexibel och engagerad chef för Insamling och Marknad

Vi söker en skicklig ledare som ska ha ansvar för enheten Insamling och Marknad. I uppdraget ingår att dels att diversifiera, säkra och öka HRFs intäkter genom insamlade medel samt att ansvara för marknadsfunktionen vars uppgift är att bidra i arbetet med att befästa och stärka HRFs position som den ledande aktören inom hörselområdet i Sverige.

Din uppgift blir att leda och utveckla enheten, bestående av 6 duktiga medarbetare, med hög kompetens, entusiasm och stort engagemang. Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt i funktionen mot uppsatta mål vilket även inkluderar budget- och resultatansvar.

Som enhetschef rapporterar du till generalsekreteraren, ingår i ledningsgruppen och bidrar med kunskap och utveckling för förbundet inom ditt ansvarsområde.

 

Du erbjuds möjlighet till en spännande och bred tjänst i en organisation där kreativitet, delaktighet, samarbete och lyhördhet är viktiga ledord i det dagliga arbetet.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Kista, men innebär en del resor i landet och då bl.a till HRFs lokalkontor i Söderhamn, Göteborg och Linköping.

Huvuduppgifter:

 • i rollen som chef för Insamling
  • diversifiera, säkra och öka HRFs intäkter
  • leda utvecklingen av verksamheten, optimera och effektivisera insamlingsmetoderna.
  • utforma/upprätta strategier, planer, kampanjbudgetar, underlag för kampanjer, aktiviteter etc för insamlingsverksamheten.
  • analysera och följa upp målgruppernas respons på marknadsaktiviteter i syfte att vidareutveckla verksamheten.
 • i rollen som chef för Marknad
  • organisera och leda marknadsarbetet inom HRF för att öka stödet och därmed intäkterna samt bidra till att stärka HRFs position som den ledande aktören inom hörselområdet i Sverige.
  • ha ansvar för HRF:s marknadsarbete.
 • leda och utveckla verksamheten utifrån uppdraget med dess personal mot uppsatta mål.
 • ansvara för verksamhetsuppföljning, budgetering och måluppfyllelse för respektive ansvarsområde.
 • bidra i arbetet med att värna och skapa förståelse för varumärket i organisationen.

 

Kvalifikationer

Vi söker en driven ledare med minst 3 års erfarenhet av arbete i motsvarande roll.  Du har högskoleutbildning inom marknad & kommunikation eller motsvarande och det är meriterande om du är certifierad insamlare med erfarenhet av utveckling av insamlingsverksamhet.

Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt samt har ett brett eget nätverk. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik och är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en social, inspirerande och inlyssnande relationsbyggare. Du gillar att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål. Du kommunicerar obehindrat på svenska samt har god datorvana och arbete i MS-Office mm.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar HRFs vision om alla hörselskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen hörselskada eller har annan erfarenhet av hörselskador.

Fackligt ombud är Lautaro Aranda. Tel 08-457 55 34, lautaro.aranda@hrf.se

 

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

 

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har HRF valt att samarbeta med Staffing.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.