Chef för Kommunikation

 

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är Sveriges största organisation för hörselskadade – en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden folkrörelse som sedan 1921 arbetar för att tillvarata hörselskadades intressen genom att påverka, sprida kunskap och stärka enskilda i vår gemenskap.

HRF har över 170 föreningar och drygt 22 000 medlemmar som tillsammans arbetar för att förverkliga visionen om ett hörselsmart samhälle, där landets 1,5 miljoner hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet.

Chef för kommunikationsenheten/kommunikatör med hörselkompetens

Är du en driven skribent, med kunskap om hörselfrågor? En kreativ kommunikatör, med erfarenhet av att vara chef?

Hörselskadades Riksförbund (HRF) söker nu en chef och skrivande kommunikatör till vår kommunikationsenhet. Ett kommunikationsproffs som kan konsten att både arbetsleda och producera. Som kan snickra allt från pedagogiska faktatexter till engagerande copy. Som är van att hålla i såväl trycksaksproduktion som digital kommunikation.

I denna tjänst får du en nyckelroll i HRFs arbete för hörselskadades rättigheter och ett hörselsmart samhälle.

Om tjänsten

Som chef för kommunikationsenheten leder du ett team av kunniga kommunikatörer, som producerar tryckt och digital kommunikation för medlemmar, givare och allmänhet – ofta på uppdrag av andra enheter. I enheten ingår även vår medlemstidning Auris, som är redaktionellt självständig.

I rollen ingår budget-, personal- och resultatansvar. Du rapporterar till generalsekreteraren och ingår i ledningsgruppen.

Som kommunikatör med hörselkompetens producerar du text och annat innehåll för trycksaker samt webb och andra digitala kanaler, med fokus på kunskapsspridning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Personal- och planeringsansvar för kommunikationsenheten. Arbetsledning av kommunikatörernas arbete samt stöd till Auris-redaktionen.
  • Produktion av hörselinformation för tryckta och digitala kanaler: Skriva pedagogiska och informativa texter, i nära samarbete med HRFs sakkunniga och hörselrådgivare. Ta fram broschyrer, kursmaterial och andra trycksaker med fokus på kunskapsspridning.
  • Administrera HRFs Facebookgrupper, tillsammans med webbansvarig/digital kommunikatör.

Kvalifikationer

Du är en erfaren skribent med högskoleutbildning inom kommunikation och/eller journalistik, som har mångårig yrkeserfarenhet inom kommunikationsområdet. Du har även erfarenhet av att vara chef eller att arbetsleda andra.

Egen hörselskada och hörselskadekompetens ser vi som en tillgång och är meriterande.

Som person är du kreativ, engagerad och initiativrik, men samtidigt noggrann och strukturerad. En prestigelös lagspelare med god kommunikativ förmåga, som har lätt att samarbeta och förhålla dig till givna ramar och gemensamma mål, ibland under tidspress.

Du är skicklig stilist, med känsla för grafisk form. Du har utmärkt svenska och behärskar engelska.

Du är en van beställare och kravställare gentemot byråer och andra leverantörer, med erfarenhet av budgetansvar.

Du har mycket goda kunskaper i samtliga program inom Adobe Creative Suite (Indesign, Photoshop, Illustrator, Premiere). Du har erfarenhet av WordPress eller annat webbpubliceringsverktyg.

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders inledande provanställning.

Arbetsplats: Tjänsten utgår från HRFs förbundskansli i Kista, i moderna, tillgängliga lokaler med god ljudmiljö.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

 Frågor och ansökan

I denna rekrytering har HRF valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80.

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 30 maj 2022.

I denna rekrytering tillämpar vi så kallat löpande urval, vilket innebär att vi intervjuar allt eftersom ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.

Kontaktperson i den lokala fackklubben (Unionen) är Lautaro Aranda, e-post: lautaro.aranda@hrf.se, tel: 08-457 55 34.