Copywriter/projektledare

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning.  En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillvaratar synskadades intressen genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet. 

SRF bildades redan 1889 med syfte att värna synskadades intressen och rättighet till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Idag består organisationen av 129 föreningar med drygt 12 000 medlemmar.

 

Copywriter/projektledare

Nu söker vi en engagerad person till den breda och kombinerade tjänsten som copywriter och projektledare vid SRF. I rollen som copywriter hos oss har du den viktiga uppgiften att med hjälp av det skrivna ordet nå ut med våra budskap till såväl allmänheten som specifika målgrupper. Det kräver att du ser helheten och har förmågan och göra komplexa sammanhang pedagogiska och enkla att förstå. Du bemästrar hela processen från research och analys till själva hantverket med att skriva texter.

Som projektledare ansvarar du bland annat för våra DM- och insamlingskampanjer samt producerar innehåll för våra företagssamarbeten.

Du rapporterar till marknadschefen och bidrar med kunskap inom ditt ansvarsområde till både organisationen och förbundet.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Enskede i södra Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Skriva engagerande texter i våra kanaler, såväl för print som för webb och sociala medier.
  • Utforma målgruppsanpassade texter i form av nyhetsbrev, artiklar, broschyrer, informationsblad mm
  • Planera, samordna och följa upp informations- och insamlingskampanjer.
  • Ansvara för leverantörskontakter i komplexa tryckproduktioner samt kombinerade postala och digitala kampanjer.

 

Kvalifikationer

Vi söker en passionerad, erfaren skribent som även är en driven projektledare med minst 5 års erfarenhet av marknadsföring. Du drivs av att nå uppställda mål, är van att ha många bollar i luften och förmår att planera, driva och följa upp dina projekt framgångsrikt. Din högskoleutbildning är inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande. Du är även van beställare gentemot tryckerier och byråer och förstår deras processer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande roll i annan organisation, statlig myndighet eller kommunal förvaltning.

Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik och van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är bekväm med att ingå i marknadsavdelningens lagarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift samt har god datavana – MS-Office, Adobes program InDesign och Photoshop, webbpubliceringsverktyg, sociala medier mm.

 

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRF:s vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har annan erfarenhet av synskador.

Fackligt ombud är (Unionen) Sally Thunström, 08 39 92 26 sally.thunstrom@srf.nu

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

 Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har SRF valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 31 Januari 2022

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.