Driven HR-ansvarig till SRF

 

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning.  En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillvaratar synskadades intressen genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet.

 SRF bildades redan 1889 med syfte att värna synskadades intressen och rättighet till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Idag består organisationen av 129 föreningar med drygt 12 000 medlemmar.

 Nu söker vi en driven HR-ansvarig

Du kommer att ha det organisationsövergripande HR-ansvaret inom SRF vilket bland annat innebär att stötta förbundskontorets 60 medarbetare och chefer i varierande personalfrågor.

Din uppgift blir att driva och utveckla HR-funktionen med hög kompetens, entusiasm och stort engagemang. Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt i funktionen mot uppsatta mål.

Du rapporterar till kanslichefen, ingår i ledningsgruppen och bidrar med kunskap till förbundet inom ditt ansvarsområde.

Centrala arbetsuppgifter avser frågor rörande rekrytering, kompetensutveckling, arbetsrätt, lönekartläggning, facklig förhandling, personalvård och allmänna personaladministrativa uppgifter.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Enskede i södra Stockholm.

 Kvalifikationer

Vi söker en driven HR-ansvarig med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har högskoleutbildning inom PA, beteendevetenskap eller motsvarande. Du besitter god förmåga att skapa och upprätthålla goda förtroendefulla relationer med arbetstagarorganisationer, medarbetare, chefer och ledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande roll i annan organisation, statlig myndighet eller kommunal förvaltning.

Du har intresse och förmåga av att arbeta både strategiskt och operativt och för att trivas i rollen måste du vara självgående och initiativrik. Du gillar att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt arbete men även att samarbeta med andra. Du kommunicerar obehindrat på svenska samt har god datorvana och arbete i MS-Office.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRFs vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet av synskador.

Fackligt ombud (Unionen) är Jimmy Pettersson, 08-399446, jimmy.pettersson@srf.nu

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har SRF valt att samarbeta med Staffing.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 31 december 2021.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.