En engagerad projektkoordinator till ABF

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) startade 1912 och är Sveriges ledande studieförbund. ABF erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i landets alla kommuner och består av 59 medlemsorganisationer samt 53 samarbetsorganisationer med totalt 750 000 deltagare årligen. ABF är partipolitiskt obundet men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens.

Vi söker en skicklig projektkoordinator för den viktiga och spännande uppgiften att bidra till utvecklingen av ABF Norra Stockholms läns verksamhet. Uppdraget avser att långsiktigt bygga upp och etablera ytterligare en verksamhetsgren och därmed skapa nya intäktskällor för organisationen samt att generera synergieffekter mellan avdelningens olika verksamhetsgrenar.

Du kommer därmed att ha en central roll i organisationen med uppgiften att koordinera olika projekt samt leda och driva utvecklingsarbetet i enlighet med verksamhetsplanens mål. I ditt ansvar ingår att upprätta projektorganisationer, arbetsleda projektledarna, genomföra upphandlingar samt organisera projektverksamheten från idé- och planeringsstadiet till genomförande, uppföljning och redovisning. Du kommer inom ramen för detta vara motorn för att samspelet mellan externa samverkansparters, den interna organisationen och projektledarna fungerar och att arbetet koordineras och leds framåt på ett professionellt vis.

Du kommer främst att arbeta strategiskt i funktionen men till viss del även operativt mot uppsatta mål vilket även inkluderar budget- och resultatansvar.

Tjänsten utgår från avdelningens säte i Solna.

 

Kvalifikationer

Vi söker en driven projektkoordinator och van arbetsledare med flerårig erfarenhet av utvecklingsarbete och i liknande roll. Du är van att ha många bollar i luften och att planera, arbetsleda och driva dina projekt framgångsrikt. Du har god kännedom och erfarenhet av kvalificerat projektarbete i alla delar från ansökningsstadiet till genomförande och redovisning. Du är en erfaren kravställare med god erfarenhet av upphandlingsprocesser, att upprätta projektorganisationer mm. Din högskoleutbildning är troligen inom ekonomi, statsvetenskap eller annat relevant område.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i motsvarande roll i annan organisation, statlig myndighet eller kommunal förvaltning.

Du är en orädd, duktig relationsbyggare med högt driv och med förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik  och van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är bekväm med att ingå i lagarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har god datavana – MS-Office. Du bör inneha B-körkort.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar ABFs vision och värdegrund.

Fackligt ombud är Ann Bly Lässman (Handels), tel:08-505 868 42,  ann.bly.lassman@abf.se

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

Tillträde: 1 april 2022 eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har ABF valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80. Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2022.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.