En kreativ kommunikatör

 

Riksförbundet HjärtLung är en patientorganisation som arbetar för att ge alla med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ett bra liv genom kunskap, gemenskap och aktiviteter. Vi är en stark röst i samhället, arbetar för bästa möjliga vård och stöder forskning.

Riksförbundet har verkat sedan 1939. Vi har över 35 000 medlemmar och ca 170 föreningar i hela landet. Förbundskansliet ligger vid Mariatorget i Stockholm. Kollektivavtal mellan Unionen och Fremia tillämpas.

En kreativ kommunikatör

Är du en driven, kreativ kommunikatör och vass skribent?

Riksförbundet HjärtLung verkar för en för en hälsosam livsstil genom kunskapsspridning och aktiv opinionsbildning. I den centrala rollen som kommunikatör vid Riksförbundet HjärtLung är din uppgift att nå ut med våra budskap såväl internt som till våra målgrupper, allmänhet, beslutsfattare, vården m.fl.  Det gör du genom ett lyhört och snabbfotat kommunikationsarbete i våra olika kanaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva, organisera och följa upp förbundets interna och externa kommunikationsarbete.
  • Marknadsföra organisationen externt och dess varumärke genom information via digitala kanaler inklusive sociala medier och webb.
  • Vara skribent och redaktör internt vilket innebär att producera allt från nyhetsbrev till verksamhetsberättelser och sedan kommunicera ut materialet via de digitala kanalerna.
  • Skriva engagerande texter och samordna kampanjinriktad information för kunskapsspridning inom både digitala kanaler och via trycksaker.

Som kommunikatör rapporterar du till verksamhetschefen och bidrar med kunskap och utveckling för förbundet inom ditt ansvarsområde.

Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt i rollen mot uppsatta mål vilket även inkluderar budget- och resultatansvar.

Du erbjuds möjlighet till en flexibel administrativ roll i en organisation där kreativitet, delaktighet, samarbete och lyhördhet är viktiga ledord i det dagliga arbetet.

Tjänsten är stationerad till förbundets kansli vid Mariatorget på Söder i Stockholm.

 

Kvalifikationer

Du är en erfaren skribent med eftergymnasial kommunikationsutbildning eller liknande med några års yrkeserfarenhet. Självklart har du en mycket god kommunikativ förmåga, är en skicklig stilist, med vana att jobba målgruppsanpassat och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Du är van att jobba målinriktat med resultat- och budgetansvar samt verksamhetsuppföljning.

Vidare har du god erfarenhet av kommunikation via sociala medier och andra digitala kanaler, har kunskaper inom Episerver eller andra webbpubliceringsverktyg samt är en van kravställare gentemot byråer och andra leverantörer.

Det är meriterande med kunskaper inom grafiska program (InDesign m.fl), storytelling, infoteknik, film och poddproduktion.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet.

Som person är du kreativ med stort engagemang och energi, men samtidigt noggrann och strukturerad. En prestigelös lagspelare, som har lätt att samarbeta och förhålla dig till givna ramar och gemensamma mål, ibland under tidspress.

Anställningsform: Du erbjuds en heltidstjänst, tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Sista ansökningsdag är den 30 April 2022.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Riksförbundet HjärtLung valt att samarbeta med Staffing.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

 I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.