En Systemadministratör med stort samhällsengagemang

 

Riksförbundet HjärtLung är en patientorganisation som arbetar för att ge alla med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ett bra liv genom kunskap, gemenskap och aktiviteter. Vi är en stark röst i samhället, arbetar för bästa möjliga vård och stöder forskning.

Riksförbundet har verkat sedan 1939. Vi har ca 35 000 medlemmar och ca 170 föreningar i hela landet. Förbundskansliet ligger vid Mariatorget i Stockholm. Kollektivavtal mellan Unionen och Fremia tillämpas.

En engagerad Supporttekniker/Systemadministratör 

Vi söker en kompetent och taggad person att ansvara för den operativa IT-verksamheten inom Riksförbundet vilket innefattar administration, drift och underhåll av verksamhetens systemmiljö.

I denna nyckelroll kommer du att vara delaktig i den digitala utvecklingen, i att utveckla processer, identifiera behoven samt skapa koncept och lösningar i syfte att upprätta en väl fungerande och strukturerad IT-funktion.

Rollen är operativ där du i samråd med verksamhetschefen driver IT-utvecklingen mot uppsatta mål, enligt tidplan i samordning med andra initierade i organisationen. Du kommer att arbeta i komplexa IT-miljöer och med både svenska och delvis internationella leverantörer.

Primära arbetsuppgifter:

  • vara en länk mellan IT och organisationens verksamhet, och skapa de rätta förutsättningarna för att en god IT-miljö kan upprätthållas och underhållas
  • ansvara för administration, drift, infrastruktur och underhåll av webbplats samt interna och externa system
  • arbeta operativt och vara en nyckelspelare vad gäller teknisk problemlösning
  • leda utbildningar och ge support och stöd till kanslimedarbetarna och till våra föreningar
  • initiera och leda olika projekt och utredningsuppdrag kopplat till IT
  • medverka i upphandling, avtalsskrivning, licenser, inköp mm inom IT-området
  • ta fram budgetunderlag och bistå i att göra ekonomi- och verksamhetsuppföljning inom ansvarsområdet

Du erbjuds möjlighet till en flexibel roll i en organisation där kreativitet, delaktighet, samarbete och lyhördhet är viktiga ledord i det dagliga arbetet.

Du rapporterar till verksamhetschefen för området service-värvning-utvärdering och bidrar med kunskap inom ditt ansvarsområde till både kansliets personal och övriga i förbundsorganisationen.

Tjänsten är stationerad till förbundets kansli vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm.

 

Kvalifikationer

Du har minst 2-års yrkeserfarenhet inom IT-området samt systemvetenskaplig högskoleutbildning eller annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet vi bedömer likvärdig. Du har god kunskap inom nätverksarkitektur, klient-/serverteknik, infrastruktur, drift och hård- och mjukvaruhantering.

För att fungera i rollen krävs vidare kunskaper i MS Office 365, MS Dynamics 365, Optimizely och datasäkerhet. Du har även minimum övergripande förståelse för front- och backendkodning.

Du har varit delaktig i kravställandet gentemot leverantörer och har erfarenhet av upphandling, inköp och avtalsskrivning.

Du behöver ha projektledarerfarenheter samt vana att jobba operativt, målinriktat och att förhålla dig till budget inklusive verksamhetsuppföljning.

Det är meriterande om du tidigare har jobbat som konsult, har erfarenhet av Wifi-system för kontorets drift, SAN/NAS lagringslösningar, kunskap om nätverk i stora miljöer samt av ERP-system.

Det är viktigt att du har intresse och förståelse för civilsamhället samt förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet.

Som person är du självgående, kreativ med stort engagemang och energi, men samtidigt noggrann och strukturerad. En prestigelös lagspelare, som har lätt att samarbeta och förhålla dig till givna ramar och gemensamma mål, ibland under tidspress.

 

Anställningsform: Du erbjuds en heltidstjänst, tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Sista ansökningsdag är den 30 November 2022.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Riksförbundet HjärtLung valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.