Engagerad Pressekreterare

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning.  En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillvaratar synskadades intressen genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet.

 SRF bildades redan 1889 med syfte att värna synskadades intressen och rättighet till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Idag består organisationen av 129 föreningar med drygt 12 000 medlemmar.

 Nu söker vi en engagerad Pressekreterare

Du kommer att ingå i ett professionellt kommunikationsteam bestående av fem personer vars uppgift är att nå ut med SRFs frågor i det offentliga samtalet och till relevanta målgrupper. I rollen som pressekreterare är den primära uppgiften att vara representanten för förtroendevalda och medlemmar i kontakten med medier, journalister, PR-byråer m.fl. Du kommer att arbeta nära SRFs ordförande, Niklas Mattsson.

I uppgiften ingår allmänt pressarbete men även strategiskt kommunikationsarbete i olika former inklusive i sociala medier. Din roll är således både strategisk och operativ och du arbetar med insatser från planeringsstadiet till utförande och uppföljning. Du bistår kommunikationschefen i strategiska bedömningar, analyserar kommunikationsbehov, formulerar budskap, skriver pressmeddelanden, producerar nyhetsmaterial och debattartiklar i samarbete med kommunikationsteamet, sakkunniga och andra kollegor samt planerar och genomför varierande kommunikationsinsatser för SRFs räkning.

Du rapporterar till kommunikationschefen och bidrar med kunskap, inom ditt ansvarsområde, till förbundet och kommunikationsgruppen.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Enskede i södra Stockholm.

 

Kvalifikationer

Du har minst 3 års yrkeserfarenhet i rollen som pressekreterare samt god erfarenhet av flexibelt kommunikationsarbete. Du innehar högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande. Du besitter god förmåga att skapa och upprätthålla goda förtroendefulla relationer med medier, journalister, medarbetare och chefer.

Du är van att ta fram, förankra och genomföra pressplaner som resulterar i mediesynlighet samt har erfarenhet av kriskommunikation och projektledning.  Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande roll i annan organisation, statlig myndighet eller kommunal förvaltning.

Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt samt har ett brett eget nätverk. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik och van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är en del av kommunikationsgruppens lagarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har god vana att arbeta i MS-Office liksom erfarenhet av att arbeta med sociala medier.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRFs vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet av synskador.

Fackligt ombud är (Unionen) Sally Thunström, 08 39 92 26 sally.thunstrom@srf.nu

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har SRF valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2022.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.