Engagerad Administrativ Chef till SRF

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning.  En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillvaratar synskadades intressen genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet.

 SRF bildades redan 1889 med syfte att värna synskadades intressen och rättighet till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Idag består organisationen av mer än 120 föreningar med drygt 11 000 medlemmar.

 

Engagerad administrativ chef

Vi söker en skicklig person för den viktiga rollen att driva och utveckla det administrativa arbetet vid SRF. Då tjänsten är nyinrättad är den inledande uppgiften att utveckla och implementera nya administrativa processer och rutiner i organisationen. Därefter är det centrala uppdraget att leda, planera och organisera det administrativa arbetet inom förbundet. I rollen ingår även ansvar för ekonomi-, IT- och verksamhetsstyrning, inköp och upphandling.

Som administrativ chef rapporterar du till kanslichefen, ingår i ledningsgruppen och bidrar med kunskap och utveckling för förbundet inom ditt ansvarsområde.

Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt i funktionen mot uppsatta mål vilket även inkluderar budget- och resultatansvar.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Enskede i södra Stockholm.

 

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren och utvecklingsinriktad administrativ chef med minst 3 års yrkeserfarenhet. Du är van att ha många bollar i luften och att planera, driva och följa upp dina projekt framgångsrikt. Du har god erfarenhet av kvalificerat ekonomi- och administrativt arbete och förstår processerna. Din högskoleutbildning är inom ekonomi eller annat relevant område. Du är en van kravställare med god erfarenhet av upphandlingsprocesser och inköpsrutiner.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande roll i annan organisation, statlig myndighet eller kommunal förvaltning.

Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik  och van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är bekväm med att vara en del av förbundets lagarbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har god datorvana – MS-Office.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRF:s vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet av synskador.

Fackligt ombud är (Unionen) Sally Thunström, 08 39 92 26 sally.thunstrom@srf.nu

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har SRF valt att samarbeta med Staffing.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2022.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.