Kommunikationsansvarig

 

Sveriges kristna råd är ett samordnande ekumeniskt organ och utgör en samlande mötesplats för kristna kyrkor på det nationella planet. Sveriges kristna råd bildades 1992 och byggde vidare på  föregångaren, Svenska Ekumeniska Nämndens, verksamhet som inleddes redan 1933. Rådet samlar sammanlagt 26 medlemskyrkor och tre observatörer från fyra olika kyrkofamiljer. På så sätt utgör rådet Sveriges bredaste kyrkliga organisation.

 

Press- och kommunikationsansvarig

Som press- och kommunikationsansvarig har du en nyckelroll i den viktiga uppgiften att vara kyrkornas gemensamma röst i både den externa som den interna kommunikationen.

Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt med de övergripande kommunikativa frågorna i samråd med generalsekreteraren.

Din uppgift blir att ansvara för en bred kommunikationsverksamhet som bland annat omfattar att skriva debattartiklar & pressmeddelanden, påverkansarbete, webbproduktion, aktivitet i sociala medier, och mycket annat som syftar till att värna rådets intressen i samhället.

Du rapporterar till generalsekreteraren, ingår i ledningsgruppen och bidrar med kunskap och utveckling till rådet inom ditt ansvarsområde.

Tjänsten är placerad på kansliet i Alvik, Stockholm.

 

Kvalifikationer

Vi söker en driven och engagerad kommunikatör, en vass skribent med bred kunskap inom kommunikation, påverkansarbete med god erfarenhet av arbete i likartad roll. Du har god erfarenhet av medierelationer, webbantering, sociala medier och är en van beställare och kravställare gentemot externa byråer etc.

För att trivas i rollen måste du vara självgående, lösningsfokuserad, initiativrik med vana att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en social, inspirerande och inlyssnande relationsbyggare. Du gillar att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt arbete mot uppsatta mål. Du kommunicerar obehindrat på svenska samt har goda digitala kunskaper.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet samt kännedom om kyrkor, samfund och den ekumeniska rörelsen.

Fackligt ombud är Margit Naerdal (Vision), margit.naerdal@skr.org, telefon 08-453 68 13 och Maria Bäcklund (Akademikerförbundet), maria.backlund@skr.org, telefon 08-453 68 34

 

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Sveriges kristna råd valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 30 april 2023.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.