Konsulent andlig vård inom Kriminalvården

 

Sveriges kristna råd (SKR) är ett samordnande ekumeniskt organ och utgör en samlande mötesplats för kristna kyrkor på det nationella planet. Rådet samlar sammanlagt 27 medlemskyrkor och tre observatörer från fyra olika kyrkofamiljer. På så sätt utgör rådet Sveriges bredaste kyrkliga organisation.

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT!

Konsulent för andlig vård i Kriminalvården

På Kriminalvårdens uppdrag ansvarar SKR för samordningen av all andlig vård på Sveriges häkten och anstalter. I rollen som konsulent är du en länk mellan Kriminalvården, Svenska kyrkan och Nav-medarbetare (Nav = Nämnden för andlig vård).

Din huvudsakliga uppgift blir att samordna, rekrytera och utbilda präster, pastorer, diakoner och muslimska själavårdare till tjänst på häkten och anstalter.. Du kommer ingå i ett Nav-arbetslag och vara en del av SKRs kansli.

Tjänsten är placerad vid SKRs kansli på Ekumeniska centret i Alvik.

 

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och prestigelös person som  är präst eller diakon i Svenska kyrkan. Det är viktigt att du har erfarenhet av andlig vård inom Kriminalvården och har god erfarenhet av kyrkligt och ekumeniskt arbete. Du har goda ledaregenskaper, pedagogisk förmåga och erfarenhet av interreligiöst arbete.

För att trivas i rollen måste du vara självgående, lösningsfokuserad, initiativrik med vana att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt arbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har goda digitala kunskaper.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet samt god kännedom om kyrkor, samfund och den ekumeniska rörelsen.

Fackligt ombud är Margit Naerdal (Vision), margit.naerdal@skr.org, telefon 08-453 68 13 och Maria Bäcklund (Akademikerförbundet), maria.backlund@skr.org, telefon 08-453 68 34

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning). Inför anställning kommer du att genomgå en säkerhetsprövning enligt SÄPOs säkerhetsklass 3.

 

Tillträde: Vid årsskiftet eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Sveriges kristna råd valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 1 november 2023.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.