Projektledare

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning.  En partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillvaratar synskadades intressen genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet.

SRF bildades redan 1889 med syfte att värna synskadades intressen och rättighet till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Idag består organisationen av 129 föreningar med drygt 12 000 medlemmar.

 

Projektledare inom kommunikation och marknad

Nu söker vi en driven person som tillsammans med oss ska arbeta för att öka engagemanget för synskadades rättigheter och nå ut med SRFs budskap. Uppgiften består av att fortsätta driva våra framgångsrika projekt som bidrar till att SRFs närvaro i det offentliga rummet ökar och att sakfrågorna lyfts. Du kommer också att starta och driva fler samarbetsprojekt med utvalda företag och organisationer.

Rollen är både strategisk och operativ där du planerar, producerar och följer upp våra informations- och insamlingskampanjer, både de vi driver i egen regi och samarbeten med externa aktörer.

I uppgiften ingår även att hålla i kontakterna med byråer och tryckerier samt arbeta nära andra avdelningar på kansliet och experter i organisationen.

Du rapporterar till marknadschefen och bidrar med kunskap inom ditt ansvarsområde till både marknadsavdelningen, kansliet och förbundet.

Tjänsten utgår från förbundets kansli i Enskede i södra Stockholm.

 

Kvalifikationer

Vi söker en driven projektledare med minst 5 års erfarenhet av kommunikation och/eller marknadsföring. Du är van att ha många bollar i luften och att planera, driva och följa upp dina projekt framgångsrikt. Du har en högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik, marknadsföring eller motsvarande. Du är även van beställare av komplexa kampanjer gentemot tryckerier och byråer och förstår deras processer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i liknande roll i annan organisation, statlig myndighet eller kommunal förvaltning.

Du har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. För att trivas i rollen måste du vara självgående, initiativrik och van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du gillar att självständigt planera och strukturera ditt arbete samtidigt som du är bekväm med att ingå i marknadsavdelningens lagarbete och har förståelse för beslutsprocesserna i en medlemsorganisation. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har god datavana – MS-Office, Adobes program, webbpubliceringsverktyg mm.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet och delar SRFs vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället. Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet av synskador.

Fackligt ombud är (Unionen) Sally Thunström, 08 39 92 26 sally.thunstrom@srf.nu

Anställningsform: Du erbjuds en tillsvidareanställning (6 månaders inledande provanställning).

 Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har SRF valt att samarbeta med Staffing. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Jon Söderblom 0760-81 20 80

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jon.soderblom@staffing.se

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2022.

I denna rekrytering tillämpar vi s.k. löpande urval vilket innebär att vi intervjuar efter hand och då ansökningarna når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.